Yazılarını ve gündeme dair yorumlarını büyük bir zevkle takip ettiğim Talha Dereci’nin ve SosyalBilimler.org’un oluşturulmasını sağladığı bu sempozyuma belirlenen tarihler arasında fırsatı olanları davet ediyorum.

ege izmirligil

Geçtiğimiz ay hayata veda eden önemli düşünür Zygmunt Bauman’ın düşünceleri ve eserleriyle ilgili olarak Sosyal Bilimler Platformu (sosyalbilimler.org) bir sempozyum düzenliyor. 19-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Aydın Kuşadası’ndaki The Grand Blue Sky International’da gerçekleşecek olan 1. Uluslararası Zygmunt Bauman Sempozyumu, dünya genelinde Zygmunt Bauman için yapılan ilk sempozyum olacak.

 

cropped-bauman_kapak_son-1

Zygmunt Bauman’a Türkiye’deki sosyal bilimler alanında yeterince kıymet verilmediğini düşünen Sosyal Bilimler Platformu, düşünürün hak ettiği değeri kazanabilmesi ve fikirlerinin anlaşılabilmesi için bu sempozyumu düzenliyor. Neden Zygmunt Bauman hakkında bir sempozyum düzenlendiğini, Sosyal Bilimler Platformu şu şekilde açıklıyor:

“Yetmişe yakın telif çalışması bulunan, sürekli üretim halinde olan ve dünyada en çok atıf alan sosyal bilimcilerden biri olan Bauman’ın Türkiye’de böylesi bir karşılık görmesi üzücüdür. Bu sebeplerden dolayı Bauman hakkında iki senede bir tekrarlanacak uluslararası sempozyum düzenleme kararı alınmıştır. Böylesi bir sempozyumun en önemli sonucu hiç şüphesiz Türkiye’de Bauman’ın hakettiği değeri görmesi ve üzerine münazara yapılması için gerekli kanalların açılması noktasında önemli bir adım atılmasını sağlamak olacaktır.”

1. Uluslararası Zygmunt Bauman Sempozyumu ile ilgili ayrıntıları buradan öğrenebilirsiniz.